Polatlı Ziraat Odası

ZOBİS
Polatlı Ziraat Odası > Haberler > DSİ İLE TARIMSAL SU KAYNAKLARI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ.

DSİ İLE TARIMSAL SU KAYNAKLARI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ.

Toprakta bitkinin ihtiyacını karşılayacak miktarda su bulunmaması olarak tanımlanan tarımsal kuraklık bu yıl da üreticilerimizi ve ülkemizi endişelendirmeye devam ediyor. Üretim azalmasına neden olan kuraklık verim kaybıyla da tarım ekonomisini tehdit ediyor.

Polatlı bölgesindeki Gökpınar Barajı, Porsuk Çayı ve Sakarya nehrindeki su kaynaklarının son  durumu ve ileriki dönemler için planlanan çalışmalar hakkında odamızda değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya DSİ Eskişehir 3. Bölge Müdürü Kağan ŞAN, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burhanettin Sütcü, başkanımız Zekai Köseoğlu, muhtarlar ile sulama birliği, kooperatif birlik başkanları katıldı.

Sakarya nehrinin debisinin giderek azalmaya başladığını söyleyen ŞAN, barajların 15 Temmuz sonrası açılabileceğini aksi takdirde ciddi bir kuraklık yaşanabileceğini söyledi.

Kuraklıkla mücadelede en etkili yöntemin kurak periyoda göre ürün deseninin belirlenmesi gerekir. Üreticilerden gelen talepler ve öneriler de değerlendirildi.