Polatlı Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Polatlı Ziraat Odası > Haberler > TARIMDA YENİ TEKNOLOJİ: "POLATLI ARAZİLERİ ZİHA İLE İLAÇLANIYOR...

TARIMDA YENİ TEKNOLOJİ: "POLATLI ARAZİLERİ ZİHA İLE İLAÇLANIYOR...

Ankara Kalkınma Ajansı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ortaklığında yürütülen proje kapsamında Polatlı, Sincan ve Şereflikoçhisar ilçelerinde tarlalar artık ZİHA(Zirai İnsansız Hava Aracı) ile ilaçlanacak.

Zirai İnsansız Hava Araçları “hassas tarım” olarak bilinen tarım endüstrisini oluşturan, tarımın geliştirilmesine ve iyileştirilmesine yardımcı olan devrim niteliğinde bir teknolojidir.

Bu teknoloji sayesinde üreticilerimiz tarlalarında doğru yönetim kararları alabilecekler. Zirai insansız hava araçlarını kullanarak tek bir kalkış bölgesinden tüm tarım alanının verilerine erişilebilecek; alınan bu veriler ışığında hazırlanan akıllı yazılımlarla doğru sonuca kolayca ulaşacaklar. Kısaca; ZİHA’lar çiftçilere yardımcı olan, hızlı ve verimli çözümler sunan, maliyeti azaltan, verimi artıran yüksek seviye dron teknolojisidir.

Ancak ülkemizde tarım dronları ile ilgili çalışmalar henüz başlangıç aşamasında.  Bu büyümeyi sınırlayan önemli faktörlerden birisi donanımlı ve eğitimli ZİHA operatörlerinin olmamasıdır. Ekim ayı içerisinde 4 adet zirai insansız hava aracı ile 8 kişiye İHA2 pilot lisans eğitimi odamızda tamamlandı. Yeni üretim dönemi için çalışmalarımız da uygulamalı olarak hızla devam edecektir. Türk tarımına büyük katkı sağlayacak devrim niteliğindeki bu teknoloji çiftçilerimiz için hayırlı olsun…