Polatlı Ziraat Odası

ZOBİS
Polatlı Ziraat Odası > Haberler > POLATLI TMO 2023 DÖNEMİ HUBUBAT ALIMINA BAŞLADI.

POLATLI TMO 2023 DÖNEMİ HUBUBAT ALIMINA BAŞLADI.

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ (TMO) 2023 DÖNEMİ HUBUBAT ALIM FİYATLARINI AÇIKLADI. Buna göre;
  • Ekmeklik Buğday için 8.250 TL/Ton başına
  • Arpa için ise 7.000 TL/Ton başına ödeme yapılacaktır. Bu fiyatlara ilave olarak Bakanlık tarafından Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS'ye) kayıtlı olan tüm üreticilere buğdayda ton başına 1000 TL, arpa için 500 TL Hububat Üretim Primi destek olarak verilecek. Ürününü TMO'ya teslim eden üreticilerin teslim tarihinden bir ay sonrasında ürün ödemeleri banka hesaplarına aktarılacak.

Polatlı TMO'ya 2023 döneminin ilk arpa ürünü Sarıoba çiftçilerinden Mert Gürsoy getirdi. Oda başkanımız Sn. Zekai KÖSEOĞLU, İlçe Tarım ve Orman Müdürü ile TMO Polatlı Müdürü tarafından Mert Gürsoy'a hasat sezonun bereketli, hayırlısıyla geçmesi dileğiyle  altın hediye edildi.

TMO, üreticilerinin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla uyguladığı randevulu alım sistemine devam edecektir. Türkiye genelinde bulunan yaklaşık 310 işyerinde ve protokol imzalanan lisanslı depolarda (230 nokta)  TMO alım faaliyeti gösterecektir.

Türk tarımına hizmet eden, emek veren tüm çiftçilerimize bereketli bir hasat ve harman sezonu dileriz...